utorok 1. novembra 2011

Česko-slovenská komixová scéna

Zberateľská skupina Post bellum, ktorá sa definuje ako nezisková, "zberateľská skupina" sa ozaj prekonali. Je to skupina, ktorá sa skľadá z žurnalistov, historikov, študentov. Ich poslaním je zaznamenávať spomienky istých národových skupín (veteráni 2. sv vojny, obete holokaustu)
Svoje práce uverejňujú vo formách magazínov, náhrávok, kníh, krátkych filmov a teraz aj komixov.

Ješte sme ve válce - příbehy 20. století

Je jedna z mála historicky založených komixových publikácii, čo vznikly na území česko-slovenska (jednou z nich bol pribeh Jánošika).

Kniha bola vydaná v myšlienke, priblížiť ľudom nedávnu "modernú históriu", tímto pádom sa útočí na 2 skupiny hlavne. Tích, ktorý sa zaujimajú o komixi, čím sa získa záujem a znalosti o našej nedávnej histórii a tím, ktorých baví história. Kresby sa ujalo niekoľko českých a slovenských umelcov, pričom čerpali z 13-tich veľmi zaujimavo rozprávajúcich pamätníkov, záznamov daných dejín.

Táto komixová kniha výjde v niekoľkých častiach, jedna z dejových línii by sa mala byť udalosť "Masakr u Zabitého" (tragická nehoda, ktorá sa udiala 8. mája 1945, pri ktorej zahynulo 19 nevinných ľudí).
Ofiálny krst mala 29. októbra na KomiksFest-e v Prahe.

Viacej informácii nájdete na : http://www.postbellum.cz/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára