streda 29. júna 2011

Prekvapenie alebo pasca ako ma dostať domov?

Včera ( dňa 28.6. 2011) som bol navštíviť moju sestreničku (sestričku), ktorá mala narodeniny. Pravdaže boli za tým aj dôvodi natáčania krátkeho filmu, na ktorom aktuálne pracujem. Dnes, ako som sa chystal naspäť domov do Bratislavy (presnú lokalitu neuvediem :)) mi volala mama z dôvodu, kedy sa vrátim. Jej nasledovné vyjadrenie som upodozrel ako pasť ako ma dostať domov a ako ma tam doslova pripútať (poslednú dobu som viac preč ako doma). Zverila sa mi, že otcov známy chce vymeniť Xbox 360 za jeho Tablet Galaxy (veľmi nevyvážená výmena vzhľadom na funkcie, praktickosť a mobilitu). Xbox u nás ostane pár dní na skúšobnú lehotu, preto dnešný deň natáčania je prerušený z dôvodov testovania. Dneska mám štastný deň :).

nedeľa 26. júna 2011

Keď už sme začali s historickym Batmanom....

Digitálna verzia Harryho Pottera

Takže už je po tom. Príbeh mladého čarodejníka Harryho Pottera skončil po 7. knihe od autorky J. K. Rowlingovej. Ako ostalo po príbehu iba ticha a smútku sa rozhodla mladá autorka, že fanúšikom vyčaruje úsmev ( avaka-smile!) na tváry. 


Začalo to nevinnou stránkou www.pottermore.com, ktorá obsahovala odpočítavaciu časomieru. Po ukončení časomiery sa konečne vysvetlilo o čo šlo. Autorka chce previesť všetkých 7 dielov Harryho Pottera do novej, originálnej, famóznej digitálnej podoby. Horlivý čitatelia tak môžu mať z príbehu pôžitok na úplne inej úrovni. 


Príbeh bude ten istý, až na to, že bude spracovaný vo forme e-bookov, audiobookov, animacii a podobne. Autorka taktiež sľubuje, že príbeh okorení novými faktami, ktoré si dlhé roky schovávala pre seba. 


Čo sa týka registrácie, môžete sa zaregistrovať už teraz. Stránka bude plne funkčná v októbry 2011.


Ponúkam video s monologom Pani Joanne K. Rowling
Preklad: 
13 rokov po tom ako vyšla 1. kniha Harry Pottera som stále prekvapená a potešená z príbehu čo som spravila. Aj keď je už teraz 7. kniha a 8. film dokončený stále dostávam stovky listov každý týždeň a Harryho fanúšikovia ostávaju nadšený a kreatívny ako vždy. Takže by som rada zobrala túto príležitosť, aby som vám povedala Ďakujem , pretože nikdo by si nemohol želať viac nádhernú, viac rôznu a lojaálnu čitatelskú verejnosť. Som v napätí povedať, že som v pozicii dať vám niečo unikátne. Online čítaciu skúsenosť ako žiadnu inú. Volá sa to Pottermore. Je to ten istý príbeh s pár osudovými edíciami a najdôležitejšia si "TY". Ako skúsenosť z čítania požaduje predstavivosť čitatela a spisovatela na vznik príbehu, tak bude Pottermore vybudovaný z časti "tebou" čitatela. Digitálna generácia nám umožňuje užiť si bezpečnú, unikátnu, online čítajúcu skúsenosť stavanú okolo kníh Harryho Pottera. Pottermore bude miesto, kde fanúšikovia bez ohľadu na vek môžu zdielať, podielať sa a čítať príbehy. Bude to taktiež exkluzívne miesto na zakúpenie digitálnych audiokníh a po prvý krát e-booky zo série Harryho Pottera. Ja sa pridám tiež, pretože budem zdielať dodatočné informácie, ktoré som si držala roky o svete Harryho Pottera. Pottermore je otvorený každému od Októbra, ale iba pár štastných môže vstúpiť skorej a vytvarovať skúsenosť. Jednoducho nasleduj sovu. Veľa  Štastia. 

Stredoveký Batman

Chválim toto veľmi pekné spracovanie Batmana do doby kedy meč a vysoké hradné múry boli znakom moci,
Zdroj: www.9gag.com

sobota 25. júna 2011

Cesta do neznáma

Otvoril som si tu pre Vás, ako aj pre mňa bránu do Fantasy s rozdielom, že by som sa rád viacej zaujímal o Fantasy projekty sústredené na pôde našeho Slovenska. Pravdaže tu budem inšpiratívne vrhať mená a aktuality z celého sveta (fantasy predsalen nevzniklo na Slovensku a jeho podstata by sa mala zachovať taká aká je). Pravdaže nebudem tu publikovať čisto elfsko-dračie "prúpovídky", rád by som sa venoval tiež steampunku, sci-fi, hororu alebo nejakým tým absoruditám. Je toho proste veľa a bude ešte viacej časom, čo ma veľmi teší. Fantasy sa venujem od malička, nikdy som nepoľavil, či už v pozeraní kreslených rozprávok, hraní hier, čítaní knižiek, alebo rozvíjaní vlastnej fantázie vlastnou tvorbou poviedok, kresieb. Fantasy sa stalo mojou trvalou charakterovou črtou pre mnoha ľudí (tým nenaznačujem, že som pri sebe, nemám dievča a vysedávam pri pc hraním hier 24 hodín denne, to nie :D). V skratke väčšina ľudí, čo ma pozná vie, že mám rád tento umelecko-literárno-kinematografický smer a neodpustím si ho. 
Tak som rád, že ste zdolali prvé riadky, lebo nás čaka kopa práce, veľa riadkov, videí, obrázkov. Bude to sranda. :)