nedeľa 30. októbra 2011

Rodičovský komplex

Poznáte iste tiež komixi, alebo filmy točené podľa komixových predlôh. 


Hlavná postava, odstrkovaná, nepochopená sa vracia domov do miesta, kde vešia svoje sny na klinec každý deň. Stále sa nevie zrovnať s tým, že je iný a chce zapadnúť. Aspoň raz si sadnúť vedľa svojich spolužiakov, pokecať o babách, včerajšom večernom filme alebo blbnúť ako s rovnými. Bohužial.Jeho deň, ktorý bol zničený trapasom, zlyhaním sa ešte zhorší, keď zistí, že sa stalo niečo jeho rodičom a oni to neprežili. 

Dúfam, že ste spoznali námet, z ktorého som čerpal príklad a mienim to tu rozvinúť. 


Smrť rodičov je dôležitým a veľmi častým faktom, ktorý postihuje hrdinu počas, alebo pred jeho superhrdinskou kariérou. Necháva to v ňom stopy (mravné, emočné) a tlačia ho oveľa viacej do superhrdinskej povinnosti. Ale je to ozaj nutné? je to nutné zabíjať rodičov, preto aby sa superhrdinovia stali niečím viac? prečo je to tak? je to zámerne daný dôvod na kostímačenie po uliciach?

V niektorých prípadoch sa nedá povedať ani o smrti rodičov, pretože nie sú o nich žiadne správy. Tento "rodičovský komplex superhrdinov", ako som si ho dovolil pomenovať, mi poslednú dobu nedá spať. Stále sa mi viacej a viacej preberajú hlavou mená tích, ktorím rodičia nedajú dobrú noc.

Zamýšľal som sa dokonca aj nad tým, či spôsob úmrtia rodiča predpovedá aj funkciu hrdinu. Strana dobra či strana zla?

Magneto, sa narodil do obdobia 2. svetovej vojny v židovskej rodine. Ako to bohužial bývalo, tieto rodiny boli eskortované do tzv. pracovných táborov. Malému Magnetovy bol objavený talent, talent ovládať kov.
Bohužial, pri snahe o vyvolaní schopností nacisti zabili jeho mamu. Tým pádom bol mladý Eric Fletcher odsúdený na večnú púť nenávisti a pomsty. Toto bolo iba semienko, mäsožravá rastlina sa postupne vyvíjala



Batman alebo aj Bruce Wayne. Kedysi malý princ v impériu svojho otca. Malý Bruce spolu so svojou mamou a ockom sa vybrali do Gothamu na operu. Keď skončila pobrali sa pešo cez temné uličky za operou. Tam ich prepadli okradli a zastrelili. Bruce to všetko videl. Ich uhrovité a mastné tváre. Otcovu odvahu podkopnutú guľkou z revolvera. Mamin krik. Od vtedy sa mladý dedič zaprisahal, že nedovolí aby sa také niečo v historii Gothamu stalo. Začal bojovať proti zločinu.


Vzorec na túto záležitosť nieje celkom vyriešený, ale rozhodne to k niečomu speje.

piatok 28. októbra 2011

A báseň, ktorú a-šukalit-ballit označil za patetickú a smiešnu


Potreboval som zo seba dostať tie potoky hnusu

Som úžastný, tak úžastný,
že sa trepem čiernou riekou,
rieka plná hnusu a hovien,
moje zmysli sa dávno rozpily,
roztali a ja už nevnímam,
iba stonám,

bez toho hnusu v hlave,
by som asi už ani minutu nedýchal,
oči mi ide vyočiť z tej bolesti,

ale vždy, každý rok,
dojde tá,
ktorá mi dá silu,
prevedie ma na plti,
cez tu hnilobu,

žijeme si štastne,
v bublinke radostí,
schováme sa do jaskyne,
položím ju kameň,
a pomilujem celým telom,

vzdychy, príjemná bolesť,
slnko v oboch nás taví,
do seba,
ale každá bublinka praskne,

časom začne hniť, zelenať,
smrdieť ako mrcina,
rozpadne sa a ja spadnem,
do hnusu

je mi na vracanie,
koža modrá, zelená, opadáva,
mľadravo mi padá z tváre a mäsa,
to prelezené červami nezaostáva,
kosti práchnivejú,

obdobie asi tak skvelé,
ako zdochnutá mačka v kaluži krvy,
kde sa vyvracia bezďák,
a potom si ľahne do toho spať


Read more: http://citanie.madness.sk/view-38108.php#ixzz1c53oz85u

nedeľa 23. októbra 2011

Netopier vs Netopier

Našiel som toto úžastné video od jedného ruského autora a bol som ohromený! Nádherne animované a úžastné po zvukovej stránke!!!!

sobota 22. októbra 2011

VAROVANIE!

Rád by som vás upozornil, aby ste sa vyvarovali, novej Európskej droge.
Volajú ju krokodíl a mieša sa v Rusku. Kodeín, benzín, riedidlo na farby, kyselina chlorovodíková a červený fosfor je jej zloženie. Je to vraj lacnejšia náhrada za už ničiaci heroín.


Devastujúce účinky odumierania kože, rozožieranie tela a kostí sú niečo hrozné. Užívateľ neprežije vraj viacej ako 3 roky. Dajte si pozor. 


Bližšie k tomuto: http://www.topky.sk/cl/11/1289481/

Treba robiť toto miesto na zemi štastným a veselým miestom :)

Aj keď to veľké korporačné firmy robia ako perfektnú reklamu :)

štvrtok 20. októbra 2011

Komixový anti-hrdina si konečne otvorí ústa na Hollywood

Už vás asi unavujú mravný a obetavý hrdinovia, ako je Captain America, Thor, Green Lantern?
Aj ja si myslím. 
Chcelo by to trocha viacej hrdinu, ktorý si otvorí hubu v zrovna nesprávny moment, dokáže narobiť z desiatok nepriateľov akurát tak kus chladnúceho mäsa?
Chcete aby to bola konečne zábava?
Nehovorím o filme typu Steven Segal.


Hovorím o Deadpool-ovy, alebo aj žoldnierovi s ústami
Deadpool je komixová postavička z distribúcie komixovej spoločnosti Marvel, ktorý už vypustili do éteru hrdinov ako Wolverine, celých X-menov, Spiderman, Thor, Captain America. Ale napriek tomu, toto by malo byť už o inom. Plátno by sa malo kúpať v krvy a v čiernom humore.
Hrdina síce pochádza od Marvelu, no spoločnosť Marvel bude mať minimálny zásah do filmu

Už padlo aj prvé "nepodarené" zobrazenie žoldniera na plátne vo filme X-men origins: Wolverine. Kde si zahral úhlavného nepriateľa, no jeho podstata bola dosť preexponovaná. Hraný bol stvárnený Ryanom Raynoldsom, ktorý mohol byť videný vo filmoch ako Blade: Trinity, 3:15 zomrieš, Chaos Theory.
A takto to bude aj pokračovať, pôvodný tvorca žolniera, komixový maliar Rob Liefeld potvrdil, že Ryan Reynolds je Deadpool.



Trocha o postave.
Deadpool "skutočným menom" Wade W. Wilson je žoldnier, ktorý má meno po celej zemi. Je umelým mutantom s veľmi bohatou a pikantnou dráhou života. Bol vytvorený v projekte Weapon XI, presne v podobnom ako bol Wolverine (Logan), ktorého mu bola aplikovaná schopnosť extrémne rýchlého seba-uzdravovania a schopnosť teleportovať sa. S Wolverinom sa nemusia.

Jeho pôvodné meno si už nepamätá. Jeho telo je zohavené. Jeho pôvodná tvár sa stratila v zvyku plastických operácii. Ovláda väčšinu bojových umení, jazykov a je majstrom prekvapenia a improvizácie. Sympatie však, čo sa týka zbraní drží u svojich dvoch japonských mečov, ktoré nosí na chrbte a páru klasických 9mm Baretov.

Jeho najsilnejšou stránkou a zbraňou pri protivníkoch a pri čitateľoch je jeho charizma. Je to úplne unikátna postava, ktorá si je vedomá svojho pôsobenia v komixovom svete. Háda sa s rámčekmi autorových komentárov( má dokonca vlastný rámček, kde vyjadruje svoje komentáre, je žltý, presne ako jeho hovorová bublina, pre ktorú je známy), vrhá vtipné poznámky do tváre smrti. (pretože jej už toľko krát čelil a toľko krát zomrel, že už je to vtipná no trochu nepríjemná rutina)

Aktuálne som sa dozvedel približný dátum vydania filmového vydania. Je to rok 2014. Na dobré sa čaká. Čo som sa dočítal. Bude to veľmi čierna komédia, čím by teda Wade nemal stratiťna šarme a čo je skvelé, mal by byť ztvárnený aj vo svojom typickom komixovom kostýme. Rozhodne si myslím, že toto bude priekopový film, čo sa týka komixového sveta. Ako bol pre DC Universe Batman: Dark Knight, tak by mohol byť pre Marvel Deadpool: Merc with mouth.