štvrtok 20. októbra 2011

Komixový anti-hrdina si konečne otvorí ústa na Hollywood

Už vás asi unavujú mravný a obetavý hrdinovia, ako je Captain America, Thor, Green Lantern?
Aj ja si myslím. 
Chcelo by to trocha viacej hrdinu, ktorý si otvorí hubu v zrovna nesprávny moment, dokáže narobiť z desiatok nepriateľov akurát tak kus chladnúceho mäsa?
Chcete aby to bola konečne zábava?
Nehovorím o filme typu Steven Segal.


Hovorím o Deadpool-ovy, alebo aj žoldnierovi s ústami
Deadpool je komixová postavička z distribúcie komixovej spoločnosti Marvel, ktorý už vypustili do éteru hrdinov ako Wolverine, celých X-menov, Spiderman, Thor, Captain America. Ale napriek tomu, toto by malo byť už o inom. Plátno by sa malo kúpať v krvy a v čiernom humore.
Hrdina síce pochádza od Marvelu, no spoločnosť Marvel bude mať minimálny zásah do filmu

Už padlo aj prvé "nepodarené" zobrazenie žoldniera na plátne vo filme X-men origins: Wolverine. Kde si zahral úhlavného nepriateľa, no jeho podstata bola dosť preexponovaná. Hraný bol stvárnený Ryanom Raynoldsom, ktorý mohol byť videný vo filmoch ako Blade: Trinity, 3:15 zomrieš, Chaos Theory.
A takto to bude aj pokračovať, pôvodný tvorca žolniera, komixový maliar Rob Liefeld potvrdil, že Ryan Reynolds je Deadpool.



Trocha o postave.
Deadpool "skutočným menom" Wade W. Wilson je žoldnier, ktorý má meno po celej zemi. Je umelým mutantom s veľmi bohatou a pikantnou dráhou života. Bol vytvorený v projekte Weapon XI, presne v podobnom ako bol Wolverine (Logan), ktorého mu bola aplikovaná schopnosť extrémne rýchlého seba-uzdravovania a schopnosť teleportovať sa. S Wolverinom sa nemusia.

Jeho pôvodné meno si už nepamätá. Jeho telo je zohavené. Jeho pôvodná tvár sa stratila v zvyku plastických operácii. Ovláda väčšinu bojových umení, jazykov a je majstrom prekvapenia a improvizácie. Sympatie však, čo sa týka zbraní drží u svojich dvoch japonských mečov, ktoré nosí na chrbte a páru klasických 9mm Baretov.

Jeho najsilnejšou stránkou a zbraňou pri protivníkoch a pri čitateľoch je jeho charizma. Je to úplne unikátna postava, ktorá si je vedomá svojho pôsobenia v komixovom svete. Háda sa s rámčekmi autorových komentárov( má dokonca vlastný rámček, kde vyjadruje svoje komentáre, je žltý, presne ako jeho hovorová bublina, pre ktorú je známy), vrhá vtipné poznámky do tváre smrti. (pretože jej už toľko krát čelil a toľko krát zomrel, že už je to vtipná no trochu nepríjemná rutina)

Aktuálne som sa dozvedel približný dátum vydania filmového vydania. Je to rok 2014. Na dobré sa čaká. Čo som sa dočítal. Bude to veľmi čierna komédia, čím by teda Wade nemal stratiťna šarme a čo je skvelé, mal by byť ztvárnený aj vo svojom typickom komixovom kostýme. Rozhodne si myslím, že toto bude priekopový film, čo sa týka komixového sveta. Ako bol pre DC Universe Batman: Dark Knight, tak by mohol byť pre Marvel Deadpool: Merc with mouth.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára